YİYECEK İÇECEK HİZMETLERİ ALANININ DALLARI
Servis ve Bulaşık Dalı:
Tanımı
Servis ve bulaşık dalı; servis ön hazırlayıcı, taşıyıcı boş toplayıcı, yiyecek servis elemanı yardımcısı, içecek hazırlayıcısı, içecek servisçisi, oda servis ofisi düzenleyicisi, elde bulaşık yıkayıcı, makinede bulaşık yıkayıcı, bulaşıkhane temizleyicisi yeterliliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.
Hafif düzeyde zihinsel yetersizliği ve otizmi olan öğrencilerin eğitim performansları, ilgi, ihtiyaç, yetenek ve bireysel farklılıkları dikkate alınarak servis ve bulaşık dalının yeterliliklerine sahip meslek elemanı yetiştirilmesinin öngörüldüğü dal olarak tanımlanması uygun görülmüştür.
Amacı
Bu dalda hafif düzeyde zihinsel yetersizliği ve otizmi olan bireylere; servis ön hazırlayıcısı, taşıyıcı boş toplayıcı, servis elemanı yardımcısı, içecek hazırlayıcı, içecek servisçisi, oda servis ofisi düzenleyicisi, elde bulaşık yıkayıcısı, makinada bulaşık yıkayıcısı, bulaşıkhane temizleyicisi gibi yeterliliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.