T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / BAYRAMPAŞA - Bayrampaşa Belediyesi Remziye - Yakup Kutsal Özel Eğitim Meslek Okulu

KONAKLAMA VE SEYAHAT HİZMETLERİ ALANI

1-KONAKLAMA HİZMETLERİ ALANININ TANIMI VE AMACI 

 

            Konaklama  Hizmetleri  Alanı;  konaklama  hizmetleri  dalına  ait  yeterlilikleri  kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretimin yapıldığı alandır. 

 

            Konaklama Hizmetleri Alanı; 

 

1.  Konaklama Hizmetleri   dalını içermektedir. 

 

  Bu dal isimlendirirken yaygın ve örgün mesleki eğitim kurumlarında uygulanan alan dal  yapısı  ile Mesleki Yeterlilik Kurumu  tarafından  yayımlanan  Ulusal Meslek  Standartları  ve  Ulusal Mesleki Yeterlilikler dikkate alınmıştır. 

 

 

  Alanın Tanımı 

 

            Konaklama Hizmetleri Alanı; konaklama hizmetleri dalına ait bilgi, beceri, tutum ve iş  alışkanlıklarına  sahip  meslek  elemanlarının  yetiştirmemesine  yönelik  eğitim  verilen  bir  alandır. 

 

            Zihinsel  yetersizliği  /  otizmi  olan  öğrencilerin  eğitim  performansları,  ilgi,  ihtiyaç,  yetenek ve bireysel farklılıkları dikkate alınarak konaklama hizmetleri dalının yeterliliklerine  sahip  meslek  elemanı  yetiştirilmesinin  öngörüldüğü  alan  olarak  tanımlanması  uygun  görülmüştür. 

 

Alanın Amacı 

 

Bu alanda zihinsel yetersizliği / otizmi olan bireylere; iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerini alarak konaklama hizmetleri dalına ait yeterliliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır. 

 

 

KONAKLAMA HİZMETLERİ ALANININ DALI 

       

1.  Konaklama Hizmetleri Dalı 

            Tanımı 

 

            Konaklama  Hizmetleri  elemanı  için  gerekli  konaklama  tesisleri,  temizlik  işletmeleri, kat hizmetleri, çamaşırhane hizmetleri, departmanın temizlik ve düzeni, vestiyer  hizmetleri, santral hizmetleri, konukların karşılanması, konuk ihtiyaçları ve kayıtları ile ilgili  konularda mesleki yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. 

 

            Zihinsel  yetersizliği  /  otizmi  olan  öğrencilerin  eğitim  performansları,  ilgi,  ihtiyaç,  yetenek ve bireysel farklılıkları dikkate alınarak konaklama hizmetleri dalının yeterliliklerine  sahip  meslek  elamanı  yetiştirilmesinin  öngörüldüğü  dal  olarak  tanımlanması  uygun 

görülmüştür. 

 

              Amacı 

 

  Bu  dalda  zihinsel  yetersizliği  /  otizmi  olan  bireylere;  iş  sağlığı  ve  güvenliği  tedbirlerini  alarak  çamaşırhane  elemanı  yardımcısı,  malzeme  taşıyıcısı,  oda  temizleyicisi  yardımcısı, temizlik görevlisi yardımcısı, havlu dağıtıcısı, bagaj görevlisi yardımcısı, santral  görevlisi yardımcısı, vestiyer görevlisi ve danışma görevlisi yeterliliklerinin kazandırılması  amaçlanmaktadır. 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 12.10.2021 - Güncelleme: 12.10.2021 12:11 - Görüntülenme: 444
  Beğen | 0  kişi beğendi